Methode

Training

MENG biedt ervaringsgerichte trainingen voor duurzame veranderingen in het moreel van individuen en teams. Wij combineren moderne inzichten in leiderschap, psychologie en gezondheid met technieken uit de krijgs- en geneeskunst.

Deelnemers leren zich bewust te worden van de obstakels in hun prestatie en activeren een optimale staat van geest. Eenvoudige bewegingen helpen ons te ontspannen en onze persoonlijke houding te verbeteren. Partneroefeningen leren ons gecentreerd, assertief en sensibel te zijn in de omgang met anderen. Gerichte mentale oefeningen bieden helderheid en focus en het vermogen ons perspectief vrij te manoeuvreren. De training wordt verhelderd met inzichten in de samenhang en dynamiek van o.m. maatschappij, wetenschap en natuur.

De geleerde technieken kunnen moeiteloos op kantoor – of de digitale werkvloer – worden toegepast. Ze passen in verloren momenten; wachtend op de lift of wanneer je de directiekamer binnenstapt. Zij bieden thuis een heilzaam alternatief voor bv. koffie, aspirine of slaappil. De trainingen worden staand of zittend op stoelen gedaan en vergen geen lenigheid of spierkracht. Speciale kleding of matjes zijn niet nodig al wordt wel verzocht hoge hakken uit te doen.

Het is (nu oktober 2020) van overheidswege toegestaan om deze trainingen tot en met 29 deelnemers op locatie te volgen. Trainingen kunnen ook via videoconferentie worden verzorgd.

Voordelen van de training

  • Focus - verbeter je mentale capaciteit en perceptie
  • Energie – de kracht om doelen te bereiken
  • Alertheid – leer situaties beter in te schatten en adequaat te reageren
  • Verbinding – met je passie, je welzijn én je medewerkers
  • Zelfkennis – leer stress te herkennen en te verminderen. Krijg inzicht in wat jou voedt!
  • Rust - leer te leven en te werken vanuit moeiteloosheid