Methode

“I-in-now – the invisible origin of your real presence and power”
– O. Scharmer


MENG Elementair werk biedt trainingen voor verbetering in het moreel van individuen en teams. Inzichten in psychologie, ergonomie en gezondheid worden aan den lijve ervaren door eenvoudige technieken uit taiji quan, mindfulness, krijgs- en geneeskunst. Deelnemers krijgen inzicht in de invloed die lichaam en geest hebben op de conditie van waaruit zij functioneren. Deze samenhang wordt cognitief onderbouwt en door middel van mentale en fysieke oefeningen empirisch onderzocht.  De training slaat een brug tussen de sportschool of yogamat en het dagelijkse werk en leven, doordat de inzichten en kwaliteiten die worden opgedaan te allen tijde kunnen worden toegepast. Door gezamenlijk bezig te zijn met zoiets fundamenteels als adem en beweging ontstaat verbondenheid op een laag die fundamenteel bijdraagt aan het welzijn van iedere organisatie.

Fysieke oefeningen sterken de aandacht en geven energie. Deelnemers leren hun persoonlijke houding (ook: lichaam én geest) gewaar te worden en te verbeteren. Mentale oefeningen bieden helderheid, focus en een open geest. Partneroefeningen leren om gecentreerd, assertief en sensibel te zijn in de omgang met anderen en onder stress. De training wordt rijk geïllustreerd met beelden uit de filosofie, natuur en cultuur. Deelnemers krijgen handvatten om de inzichten en ervaringen mee te nemen en zelfstandig toe te passen.

Persoonlijk leiderschap gebaseerd op de principes van taiji vormt de essentie van MENG Elementair werk. De training wordt nauwkeurig afgestemd op de organisatie, het team of de persoon en de specifieke vragen die actueel spelen.


De inzichten en technieken kunnen moeiteloos op kantoor – of de digitale werkvloer – worden toegepast. Ze passen in verloren momenten; wachtend op de lift of wanneer je de directiekamer binnenstapt. Zij bieden thuis een heilzaam alternatief voor bv. koffie, aspirine of slaappil. De trainingen worden staand of zittend op stoelen gedaan en vergen geen lenigheid, spierkracht, of speciale kleding.
Training kunnen op locatie, in-company of via videoconferentie worden aangeboden.


Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden:
mattijs@elementairwerk.nl

Voordelen van de training

  • Stabiele energie en doorzettingsvermogen
  • Durf en daadkracht
  • Intuïtieve en heldere communicatie
  • Heldere visie en onderscheidingsvermogen
  • Veerkracht en stabiliteit
  • Creativiteit en focus
  • Zelfkennis