In company

Workshops

Veerkracht
Veerkracht

De boog kan niet altijd gespannen staan. Maar loslaten wekt de vrees op het verliezen van controle. Hoe hoog moet de spanning eigenlijk zijn om optimaal te functioneren? Je zenuwstelsel is een complex systeem dat volledig verantwoordelijk is voor de kwaliteit van leven en werken. In deze workshop leer je voeling te krijgen voor jouw optimale flow en deze in te zetten voor jouw doelen.

___
Takeaway: Je krijgt eenvoudige handvatten om los te laten met, maar ook zónder je attentie te laten verslappen. Je leert je aandacht ontspannen, helder en scherp te krijgen zodat je moeiteloos kan werken en leven.


Online of live training // 1 – 3 uur // 5 – 100 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl

Vitaliteit – Verbinding – Visie
Vitaliteit – Verbinding – Visie

We hebben ons hoofd en ons hart op de juiste plek. Maar bewegen hoofd, hart en ook ons lijf wel in de zelfde richting? Een optimale samenhang van denken, voelen en doen betekent dat we congruent zijn en ons innerlijk kompas helder wordt. Dit geeft vertrouwen en directie. In deze workshop krijg je inzicht in de verschillende niveaus van intelligentie die ons maken wie we zijn en leer je een methode om optimaal in het hier en nu te manoeuvreren.

___
Takeaway: Je krijgt inzicht in het belang van jouw persoonlijke conditie in relatie tot de organisatie en het grotere geheel. Je leert hoe je eenvoudig optimaal in het hier en nu kan komen zonder de beperkende mechanismen van de waan van de dag.


Online of live training // 1 – 3 uur // 5 – 100 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl

Taiji: omgaan met verandering
Taiji: omgaan met verandering

Verandering is de enige constante in het leven. Hoe wij omgaan met verandering wordt bepaald door onze innerlijke conditie. De mate waarin wij gespannen, gemotiveerd, onverschillig of juist boos op een situatie reageren bepaalt uiteindelijk de uitkomst van die situatie! In deze workshop leer je efficiënt en monter te reageren – met behoud van je integriteit. Een ervaringsgerichte workshop die de voortdurende urgentie toont van de afstemming tussen structuur en flexibiliteit.

___
Takeaway: Je krijgt inzicht in de subtiele, ondermijnende reflexen die star, traag en beperkend werken. Je leert ook te vertrouwen op je eigen kracht, die doorgaans groter is dan je denkt. Deze ervaringsgerichte workshop dient als tastbare inspiratie voor je werkstijl en leven.


Online of live training // 1 – 3 uur // 5 – 100 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl

De kracht van staan
De kracht van staan

Van het op-staan in de ochtend tot het stáán voor je positie of overtuiging. Drukte, terughoudendheid, spanning, gedienstigheid, of juist trots… het DNA van je wezen en functioneren zit in je houding. En ver vóór non-verbale communicatie aan bod komt, loont het om het gesprek met je zélf aan te gaan. Zonder in psychologische verhalen te vluchten kun je jouw functioneren evalueren en optimaliseren door stil te staan bij jouw instrument – je lijf. Met je hoofd in de lucht en je voeten écht stevig aan de vloer.

___
Takeaway: Je leert de meest fundamentele positie van het menselijke bestaan – staan – te benutten als evaluatie, als dynamo, als anker en als mentale slijpsteen.


Online of live training // 1 – 3 uur // 5 – 100 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl

Ankeren van de adem
Ankeren van de adem

Je adem en je mentaal-emotionele conditie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met behulp van je aandacht en kleine aanpassingen in je lichaamsstructuur kan je de kwaliteit van jouw adem – en daarmee je geest – aanzienlijk verbeteren.

___

Takeaway: de ervaringen uit deze workshop kan je te allen tijde toepassen om uit je hoofd te raken, jezelf bijeen te pakken en vertrouwen te verzamelen. Ze komen je mentale helderheid, je welzijn en je immuunsysteem duurzaam en op de meeste fundamentele wijze ten goede.

 


Online of live training //  ½ – 3 uur // 5 – 100 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl

Rebird/Elementair werk
Rebird/Elementair werk

Persoonlijk leiderschap is geen vaardigheid en geen kwestie van kennis. Het gaat over wie je bent als leider. Hoe groter het verschil tussen wie je bent en hoe je doet, hoe meer spanning en weerstand jij en de ander ervaren. Dat verschil laten roofvogels feilloos zien. In samenwerking met Fares Boustanji van Rebird bieden wij een workshop waarin jouw persoonlijke leiderschap op heldere wijze manifest wordt en waarin je de vaardigheden krijgt aangereikt om hier mee aan het werk te gaan.

___
Takeaway: Je leert voeling te krijgen voor je eigen innerlijke conditie en hoe deze jouw interactie met anderen beïnvloed. Je krijgt eenvoudige handvatten om deze conditie te optimaliseren en de kracht van je gevoel te benutten.


Live training // Vanaf 6 uur // 5 – 15 deelnemers


mattijs@elementairwerk.nl