In Company

Een inspirerende keynote lezing of workshop. Of een zorgvuldig samengesteld traject als duurzame booster voor jouw team of medewerkers. Hoe iemand geestelijk en lichamelijk ‘in zijn vel zit’, bepaald volledig hoe hij functioneert. Het optimaliseren van deze zogenaamde use-of-self – het bevorderen van iemands interne conditie ten gunste van zijn werk – legt fundamentele pijlers voor een beter werkklimaat, en daarmee voor voortreffelijke organisaties. Investeren in mensen is investeren in succes.

Workshops / Lezingen

Inspireer jouw team of organisatie met interactieve sessies op het gebied van welzijn en persoonlijke ontwikkeling waarin kennis en ervaring hand in hand gaan. In een uur of twee verfrissen we onze kijk op zaken en krijgen we handvatten om dagelijks in de praktijk te brengen. Live, online of hybride. (Hieronder een assortiment van populaire onderwerpen. Neem contact op voor meer mogelijkheden.)

Kick off / pitstop / pilot


Een korte kickstart of energiser om het werkklimaat te optimaliseren. We trekken ons hoofd even…

Kick off / pitstop / pilot

Een korte kickstart of energiser om het werkklimaat te optimaliseren. We trekken ons hoofd even uit de cloud en zetten onze voeten stevig op de grond. Gezamenlijk komen we terug in het hier-en-nu, zetten een gunstige flow neer en verbinden ons met een heldere intentie.

Bent u geïnteresseerd maar wilt u eerst aan den lijve ondervinden wat MENG Elementair werk voor uw organisatie kan betekenen? Wij bieden u de mogelijkheid voor een aantrekkelijke prijs een pilot of workshop te beleven.


Live/online // ½ – 2 uur // 10 – 300 deelnemers

Loslaten / Veerkracht


De boog kan niet altijd gespannen staan. Maar hoe laat je los zonder controle te…

Loslaten / Veerkracht

De boog kan niet altijd gespannen staan. Maar hoe laat je los zonder controle te verliezen? Hoe hoog moet de spanning zijn om optimaal te functioneren? Je zenuwstelsel is een complex systeem dat verantwoordelijk is voor de kwaliteit van jouw leven en werken. In deze workshop leer je voeling te krijgen voor jouw optimale flow.

___

Takeaway: Je krijgt eenvoudige handvatten om los te laten met, maar ook zónder je attentie te laten verslappen. Je leert je aandacht ontspannen, helder en scherp te krijgen zodat je moeiteloos kan werken en leven.Online of live training // 1 – 3 uur // 10 – 100 deelnemers

Omgaan met verandering


Verandering is de enige constante in het leven. Hoe wij omgaan met verandering hangt af…

Omgaan met verandering

Verandering is de enige constante in het leven. Hoe wij omgaan met verandering hangt af van onze innerlijke conditie. De mate waarin wij gespannen, gemotiveerd, onverschillig of juist boos op een situatie reageren bepaald uiteindelijk de uitkomst van die situatie! In deze workshop leer je efficient en monter te reageren – met behoud van je integriteit. Een ervaringsgerichte workshop die de voortdurende urgentie toont van de afstemming tussen structuur en flexibiliteit.

___

Takeaway: Je krijgt inzicht in de subtiele, ondermijnende reflexen die je star, traag en beperkt houden. Je leert ook vertrouwen op je eigen kracht, die groter is dan je denkt. Deze ervaringsgerichte workshop dient als tastbare inspiratie voor je werkstijl en leven.


Online of live training // 1 – 3 uur // 10 – 100 deelnemers

Onrust te lijf (Adem)


Jouw professionele functioneren is onlosmakelijk verbonden met je mentaal-emotionele conditie. En met je adem. Met…

Onrust te lijf (Adem)

Jouw professionele functioneren is onlosmakelijk verbonden met je mentaal-emotionele conditie. En met je adem. Met een beetje aandacht en kleine aanpassingen in je houding kan je de kwaliteit van jouw adem – en je geest – aanzienlijk verbeteren. Deze workshop biedt je kalmte, helderheid, ruimte en overzicht.

___

Takeaway: de ervaringen uit deze workshop kunnen je te allen tijde toepassen om uit je hoofd en ín je lijf te geraken. Hiermee pak je jezelf bijeen en krijg je grip op de zaak. De oefeningen kunnen eenvoudig worden eigen gemaakt en komen je mentale helderheid, je immuunsysteem en je algehele welzijn fundamenteel en duurzaam ten goede.


Online of live training //  ½ – 3 uur // 10 – 100 deelnemers

Onrust te lijf (Vitaliteit)


Jouw professionele functioneren is onlosmakelijk verbonden met hoe je in je lijf zit; hoe je…

Onrust te lijf (Vitaliteit)

Jouw professionele functioneren is onlosmakelijk verbonden met hoe je in je lijf zit; hoe je je voelt. In deze workshop richten we ons op de notoire spanning- en pijnplekken waar mensen vaak mee kampen. Super eenvoudige oefeningen brengen ontspanning, stroming en uiteindelijk verlichting. Beter op je gemak voel je je vrijer, sterker en meer gemotiveerd.

___

Takeaway: de ervaringen uit deze workshop kunnen je te allen tijde toepassen om uit je hoofd en ín je lijf te geraken. Je leert hoe je met kleine oefeningen echt weer even bij jezelf kunt komen. De oefeningen kunnen eenvoudig worden eigen gemaakt en komen je mentale helderheid, je immuunsysteem en je algehele welzijn fundamenteel en duurzaam ten goede.


Online of live training // ½ – 3 uur // 10 – 100 deelnemers

Je plek innemen


Van het op-staan in de ochtend tot het staan voor je positie of overtuiging. Drukte,…

Je plek innemen

Van het op-staan in de ochtend tot het staan voor je positie of overtuiging. Drukte, terughoudendheid, gedienstigheid, spanning of juist trots… het DNA van je wezen zit in je houding. En ver vóór non-verbale communicatie met anderen in het spel komt loont het om het gesprek met je zelf aan te gaan. Zónder in psychologische verhalen te vluchten kun je jouw functioneren evalueren door stil te staan bij jouw instrument – je lijf. Gewoon letterlijk staan, met je hoofd in de lucht en de voeten écht stevig aan de vloer.

___

Takeaway: Je leert de meest fundamentele positie van het menselijke bestaan – staan – te benutten als evaluatie, als dynamo, als anker en als mentale slijpsteen.


Online of live training // 1 – 3 uur // 10 – 100 deelnemers

Stress- en overprikkeling


Wanneer de balans tussen binnen en buiten verstoord raakt ontstaat overprikkeling. Dit leidt doorgaans tot…

Stress- en overprikkeling

Wanneer de balans tussen binnen en buiten verstoord raakt ontstaat overprikkeling. Dit leidt doorgaans tot onzekerheid en daardoor tot meer onrust. Door je aandacht in je lichaam te ankeren kun je bouwen aan een stevige basis van vertrouwen en rust. Je ontwikkelt geleidelijk een ‘oog in het midden van de storm’.

___

Takeaway: In deze workshop leer je een aantal kleine ‘zachte’ oefeningen. Deze kun je gebruiken om op een laagdrempelige manier het vertrouwen in je hoofd en lijf te herstellen en te stabiliseren. Deze workshop kan je helpen wanneer overprikkeling op de loer ligt. Deze workshop is ook geschikt voor als je al in een burn-out zit.


Online of live training // ½ – 1 uur // 10 – 100 deelnemers

Passie in de hand


Waar sommigen nauwelijks ergens écht voor warmlopen, branden anderen zichzelf op van enthousiasme. Hoe wérkt…

Passie in de hand

Waar sommigen nauwelijks ergens écht voor warmlopen, branden anderen zichzelf op van enthousiasme. Hoe wérkt passie eigenlijk en welke valkuilen liggen er op de loer? We maken kennis met de vijf primaire motivaties die ten grondslag liggen aan het menselijk handelen, in aansluiting op de cycli in de natuur.

___

Takeaway: In deze workshop krijg je inzicht in- en gevoel voor de drijfveren die ons in beweging zetten. Je leert gebruik te maken van de dynamiek van alle dag.


Online of live training // 2 – 4 uur // 10 – 100 deelnemers

Vitaliteit – Verbinding – Visie


We hebben ons hoofd en ons hart op de juiste plek. Maar bewegen hoofd, hart…

Vitaliteit – Verbinding – Visie

We hebben ons hoofd en ons hart op de juiste plek. Maar bewegen hoofd, hart en ook ons lijf wel in de zelfde richting? Een optimale samenhang van denken, voelen en doen betekent dat we congruent zijn en dat ons innerlijk kompas helder wordt. Dit geeft vertrouwen en directie. In deze workshop krijg je inzicht in de verschillende niveaus van intelligentie die ons maken wie we zijn en leer je een methode om optimaal in het hier en nu te manoeuvreren.

___

Takeaway: Je krijgt inzicht in het belang van jouw persoonlijke conditie in relatie tot de organisatie en het grotere geheel. Je leert hoe je eenvoudig optimaal in het hier en nu kan komen zonder de beperkende mechanismen van de waan van de dag.


Live training // 2 – 4 uur // 10 – 100 deelnemers

Formats

Bied jouw team of een selecte groep geïnteresseerde medewerkers een traject van persoonlijke optimalisatie aan. Van een wekelijkse inspiratie sessie tot een diepgaand ontwikkelingstraject met persoonlijke begeleiding. Hieronder enkele voorbeelden die naar alle kanten kunnen worden aangepast. Met plezier bespreken wij jouw specifieke wensen.

Fit for work


Op regelmatige basis trainen biedt individuen een betere gezondheid en een montere geest. Delen in…

Fit for work

Op regelmatige basis trainen biedt individuen een betere gezondheid en een montere geest. Delen in zoiets elementairs als ademen en bewegen vergroot de sociale cohesie. Teams en organisaties profiteren zo van een uitstekend moreel en teruglopend ziekteverzuim.
In overleg verzorgen wij bijv. wekelijks 3/4 uur training.


Online // Regelmatig 30 minuten tot 1 uur training // 10 – 300 personen

Work in progress


In acht weken ontwikkel je gedegen ervaring van een efficiënte psycho-somatische balans en krijg je…

Work in progress

In acht weken ontwikkel je gedegen ervaring van een efficiënte psycho-somatische balans en krijg je helder begrip van de betekenis daarvan voor jouw werk. Je leert enkele korte en krachtige routines die je naar believen in je dag kunt integreren om de gewenste kwaliteiten eigen te maken. In week 2 en 7 richt je je in kleine peergroups en de trainer op jouw persoonlijke ontwikkelvraag.


Online // 8 x 1 uur (waarvan 2 x 1 uur semi-individuele sessie) // 10 – 30 deelnemers

3V (Vitaliteit, Verbinding, Visie)


In dit traject kijken we naar de samenhang van vitaliteit – verbinding – visie en…

3V (Vitaliteit, Verbinding, Visie)

In dit traject kijken we naar de samenhang van vitaliteit – verbinding – visie en hoe dit zich verhoud tot de trits mens – organisatie – maatschappij. Deze training biedt deelnemers verdiepend inzicht in de eigen modus operandi en leert hen optimaal te navigeren binnen de turbulentie van werk en leven. Deze training wordt rijkelijk onderbouwd met theorie en geïllustreerd met filmbeelden.


Dag 1: Vitaliteit – Het belang van gezondheid, veiligheid en het vertrouwen (in ons vermogen).

Dag 2: Vitaliteit en verbinding – Waarom wij ons uitputten en waarom dat de organisatie geen goed doet

Dag 3: Motivatie Vijf drijfveren optimaliseren

Dag 4: 3 V’s en moeiteloosheid –  De efficiëntie van integriteit

Dag 5: En visie? – Het wiel opnieuw uitvinden


Live training // 5 dagdelen // 7 – 30 deelnemers

Bekijk ook het andere aanbod: