Mattijs M. van Katwijk

The success of an intervention depends on the interior condition of the intervener

Bill O’Brien, former CEO of Hanover Insurance

Sinds mijn tienerjaren ben ik geïnspireerd door de praktische wijsheid van de oosterse filosofie, met name het Daoisme. Vanuit mijn intellectuele opvoeding verdiepte mijn ontwikkeling zich ingrijpend toen ik intensief begon te trainen op het gebied van gezondheid en krijgskunst. Sindsdien integreer ik methodes voor energie management en persoonlijke ontwikkeling in een functionele hedendaagse context. Hierbij put ik, naast 20+ jaar studie en training, uit mijn universitaire en kunstzinnige opleidingen en een brede culturele interesse.

Met MENG Elementair werk inspireer ik bestuurders en teams verbinding te maken met wat essentieel is. Om de grond onder hun voeten te voelen en contact te maken met hun ruggengraat, het bloed te laten stromen en te ademen. Het vervult mij met grote vreugde om de mens, dóór zijn werktuigelijke functies heen, stralend tevoorschijn te zien komen en hem met een hogere mate van integriteit het leven in te zien stappen. Om het zijn achter zijn doen te herkennen.

In Den Haag beheer ik Studio MENG, waar ik trainingen geef en seminars organiseer op het gebied van yang sheng fa (gezond leven) en persoonlijke ontwikkeling. Ik beoefen qi gong, taiji quan, boksen en paardrijden en naast alle boeken, films en training lukt het mij soms nog eens wat te tekenen.

Foto door Sarah – misses Prins – van der Toorn

Het is mijn missie om bij de individuen, de teams en de organisaties die het verschil maken, de kwaliteit van hun aandacht te verbeteren. Om de interne conditie van waaruit zij werken te optimaliseren opdat zij zich oriënteren op wat werkelijk van betekenis en waarde is. Om te leiden vanuit integriteit. Hiertoe breng ik mensen fysiek en mentaal in beweging: ervaringsgericht, down-to-earth, met beeld en humor.


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Woningbouwvereniging Portaal, Vervoersregio Amsterdam, Politie Nederland, Philips, the International Criminal Court, European Patent Office, EY Nederland en anderen zijn door mij geïnspireerd. Ik werk samen met verschillende organisatie adviesbureaus, waaronder Twijnstra Gudde, Ardis en Bon Courage. 

Wil jij de kern van de zaak ontwikkelen?

Bel of mail Mattijs!