Methode

To be able to be relevant in the here and now takes a person who is centred, sensitive, flexible, who has tolerance for ambiguity and who can stay with the immediate situation and help those with whom s/he is working to flow once again with the river.

Tannenbaum (1997:173)MENG Elementair werk geeft concreet inzicht in de invloed die lichaam en geest hebben op de conditie van waaruit mensen functioneren

De samenhang tussen persoonlijke conditie en de kwaliteit van functioneren – use-of-self – wordt empirisch onderzocht, helder cognitief onderbouwt en actief getraind.  De training slaat een brug tussen de sportschool of yogamat en het dagelijkse werk en leven, doordat de inzichten en kwaliteiten die worden opgedaan te allen tijde kunnen worden toegepast.

Elementair werk verbetert het moreel van individuen en teams. Inzichten in psychologie, ergonomie en gezondheid worden aan den lijve ervaren door eenvoudige technieken uit taiji quan, mindfulness, krijgs- en geneeskunst.

Fysieke oefeningen geven energie en inzicht. Mentale oefeningen bieden helderheid, focus en een open geest. Deelnemers leren hun persoonlijke houding (van lichaam én geest) gewaar te worden en te verbeteren. Partneroefeningen leren om sensibel, gecentreerd en assertief te zijn in de omgang met situaties of met anderen – ook onder stress. Door gezamenlijk bezig te zijn met zoiets basaals als adem en beweging ontstaat verbondenheid op een laag die fundamenteel bijdraagt aan het welzijn van iedere organisatie. De training komt beeldend tot leven doordat zij voortdurend wordt gerelateerd aan wetenschap, filosofie, natuur en cultuur. Deelnemers krijgen handvatten om de inzichten en ervaringen mee te nemen en zelfstandig toe te passen.

De inzichten en technieken kunnen moeiteloos op kantoor – of de digitale werkvloer – worden toegepast. Ze passen in verloren momenten; wachtend op de lift of wanneer je de directiekamer binnenstapt. Zij bieden thuis een heilzaam alternatief voor bv. koffie, aspirine of slaappil. De trainingen worden staand of zittend op stoelen gedaan en vergen geen lenigheid, spierkracht, of speciale kleding. Training kunnen op locatie, in-company of via videoconferentie worden aangeboden.

Wil jij de kern van de zaak ontwikkelen?

Bel of mail Mattijs!