Mattijs M. van Katwijk

“If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.”
– H.D. Thoreau


Sinds mijn tienerjaren ben ik geïnspireerd door de praktische levenswijsheid van de oosterse filosofie, met name het Daoisme. Vanuit mijn intellectuele opvoeding verdiepte mijn ontwikkeling zich ingrijpend toen ik intensief begon te trainen op het gebied van gezondheid en krijgskunst. Sindsdien integreer ik methodes voor energie management en persoonlijke ontwikkeling in een functionele hedendaagse context. Hierbij put ik uit mijn universitaire en kunstzinnige opleidingen en een brede culturele interesse.

Met MENG Elementair werk inspireer ik bestuurders verbinding te maken. Om de grond onder hun voeten te voelen en contact te maken met hun ruggengraat. Het bloed te laten stromen en te ademen.

Het is mijn missie om bij de individuen, de teams en de organisaties die het verschil maken, de kwaliteit van hun aandacht te verbeteren. Om de interne conditie van waaruit zij werken te optimaliseren opdat zij zich oriënteren op wat werkelijk betekenis en waarde heeft. Om te leiden vanuit integriteit. Hiertoe breng ik mensen fysiek en mentaal in beweging: beeldend, down-to-earth en interactief.


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Vervoersregio Amsterdam, Politie Nederland, the International Criminal Court, European Patent Office en Ernst & Young Nederland behoren tot mijn klanten. Ik werk samen met verschillende organisatie adviesbureaus, waaronder Twijnstra Gudde, Ardis en Bon Courage. 


In Den Haag beheer ik Studio MENG, waar ik trainingen geef en seminars organiseer op het gebied van Yang Shen Fa (gezond leven) en persoonlijke ontwikkeling. Ik beoefen Qi Gong, Taiji quan en paardrijden en naast alle boeken, films en training lukt het mij soms nog eens wat te tekenen.

Ervaringen

 • “De workshop Taiji die Mattijs aan ons team aanbod bleek niet alleen fun, maar we hebben er tevens praktische tips aan overgehouden om effectief en energiek de dag door te komen.”

  – S. van der Drift; EY Netherlands
 • “I feel a lot more calm, focused and present in the moment. I also feel better equipped to deal with other peoples’ stress and insecurities, especially colleagues’.”
  – Felicia Melander; International Criminal Court, The Hague
 • “Mattijs sloot in sereniteit af, waarna de deelnemers ontspannen en vol goede zin aan het avondprogramma konden beginnen.”

  – S. Heijblom; management van de VMT en LZK3 scholen
 • “Door de manier waarop Mattijs les geeft, begrijp ik meer over de manier waarop de drie lichamen op elkaar in werken – en waarom het belangrijk is beslissingen te nemen vanuit een onderliggende verbondenheid van je verschillende lagen van bewustzijn. De training brengt me rust, aarding en diepe verbondenheid, ik ben nog lang niet uitgeleerd.”
  – Sanne Carrière; Directie – Aqua Assistance BV

 

foto door Hein van Liempd