Mattijs van Katwijk

Sinds zijn tienerjaren wordt Mattijs (1973) geïnspireerd door de sprankelende levenswijsheid van de oosterse filosofie. Vanuit zijn intellectuele opvoeding verdiepte zijn ontwikkeling zich ingrijpend toen hij intensief begon te trainen bij nationale en internationale leraren op het gebied van gezondheid en krijgskunst. Sindsdien integreert hij zijn affiniteit met methodes voor persoonlijke ontwikkeling en energie management in moderne westerse context. Hierbij put Mattijs uit zijn brede culturele interesse en zijn universitaire en kunstzinnige opleidingen.
Mattijs is eigenaar van Studio MENG waar hij trainingen geeft en seminars organiseert van leraren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij beoefent Qi Gong, Aikido en paardrijden en hij is een enthousiast tekenaar.

Mattijs heeft het vermogen mensen in beweging te krijgen. Hij raakt en inspireert. Met humor en enthousiasme maakt hij diepe levenswijsheden voor iedereen toegankelijk.


Mattijs werkt samen met verschillende organisatie adviesbureaus.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Twijnstra Gudde, Politie Nederland, the International Criminal Court, European Patent Office, Ernst & Young Nederland en Diakonessenhuis Utrecht behoren tot de klanten van MENG Trainingen.


“MENG Training is allereerst leuk om te doen. Het helpt mij bovendien om – op werk en overal – met van alles te kunnen dealen met een ruime en vrolijke geest, een wijd blikveld en een gezond lichaam. En erom te lachen als dit mislukt.”

Corina den Broeder; Plaatsvervangend directeur en afdelingshoofd, directie FEZ van het ministerie van V&J

“De workshop Taiji die Mattijs aan ons team aanbod bleek niet alleen fun, maar we hebben er tevens praktische tips aan overgehouden om effectief en energiek de dag door te komen.”

S. van der Drift; Ernst & Young Netherlands

“I feel a lot more calm, focused and present in the moment. I also feel better equipped to deal with other peoples’ stress and insecurities, especially colleagues’.”
Felicia Melander; International Criminal Court, The Hague

“Mattijs  sloot in sereniteit af, waarna de deelnemers ontspannen en vol goede zin aan het avondprogramma konden beginnen.”

S. Heijblom; management van de VMT en LZK3 scholen

“In de dynamiek van de week geeft de les van Mattijs een mooi tegenwicht aan alle hectiek. Inspirerende lessen met een gezonde dosis humor en relativering. De volgende dag ben ik toch altijd weer wat scherper en energieker!”
Paulus Nabbe; Creatief directeur Smidswater

“Door de Dao en de manier waarop Mattijs les geeft, begrijp ik meer over de manier waarop deze drie lichamen op elkaar in werken – en waarom het belangrijk is beslissingen te nemen vanuit een onderliggende verbondenheid van je verschillende lagen van bewustzijn. De training brengt me rust, aarding en diepe verbondenheid, ik ben nog lang niet uitgeleerd.”
Sanne Carrière; Directie – Aqua Assistance BV

 

foto door Hein van Liempd