Mattijs M. van Katwijk

“If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.”
– H.D. Thoreau


Sinds zijn tienerjaren wordt Mattijs geïnspireerd door de sprankelende levenswijsheid van de oosterse filosofie. Vanuit zijn intellectuele opvoeding verdiepte zijn ontwikkeling zich ingrijpend toen hij intensief begon te trainen op het gebied van gezondheid en krijgskunst. Sindsdien integreert hij zijn affiniteit met methodes voor persoonlijke ontwikkeling en energie management in moderne westerse context. Hierbij put Mattijs uit zijn brede culturele interesse en zijn universitaire en kunstzinnige opleidingen.

Mattijs is eigenaar van Studio MENG waar hij trainingen geeft en seminars organiseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij beoefent Qi Gong, Taiji en paardrijden en hij is een enthousiast tekenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van de Kunsten in Den Haag.

Mattijs raakt en inspireert met humor en enthousiasme. Hij heeft het vermogen mensen in beweging te krijgen en hij inspireert hen zich te verwonderen over de rijkdom van het leven.


Mattijs werkt samen met verschillende organisatie adviesbureaus, waaronder Twijnstra Gudde, Ardis en Bon Courage.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Vervoersregio Amsterdam, Politie Nederland, the International Criminal Court, European Patent Office en Ernst & Young Nederland behoren tot zijn klanten.

Ervaringen

 • “De workshop Taiji die Mattijs aan ons team aanbod bleek niet alleen fun, maar we hebben er tevens praktische tips aan overgehouden om effectief en energiek de dag door te komen.”

  – S. van der Drift; Ernst & Young Netherlands
 • “I feel a lot more calm, focused and present in the moment. I also feel better equipped to deal with other peoples’ stress and insecurities, especially colleagues’.”
  – Felicia Melander; International Criminal Court, The Hague
 • “Mattijs sloot in sereniteit af, waarna de deelnemers ontspannen en vol goede zin aan het avondprogramma konden beginnen.”

  – S. Heijblom; management van de VMT en LZK3 scholen
 • “Door de manier waarop Mattijs les geeft, begrijp ik meer over de manier waarop de drie lichamen op elkaar in werken – en waarom het belangrijk is beslissingen te nemen vanuit een onderliggende verbondenheid van je verschillende lagen van bewustzijn. De training brengt me rust, aarding en diepe verbondenheid, ik ben nog lang niet uitgeleerd.”
  – Sanne Carrière; Directie – Aqua Assistance BV

 

foto door Hein van Liempd